Fitxa del llibre
×
L'hort de casa
Autor/a:
Josep Roselló i Oltra
Editor:
Universitat de València
Col·lecció:
Mètode Valencià
Termini de lliurament estimat:
24-72h
Sinopsi
L'hort de casa. Actualment, bona part de la població roman completament aliena al procés de producció d'aliments. L'agroindústria funciona d'acord amb dinàmiques que allunyen cada vegada més la ciutadania de l'origen dels aliments que consumeix, una distància que no només és física, sinó que sovint és també conceptual. Els sabers tradicionals sobre com cultivar aliments bàsics per a la subsistència van perdent-se, alhora que s'homogeneïtzen les varietats que podem trobar als mercats, així com les cultures gastronòmiques. Podem recuperar d'alguna manera la sobirania pel que fa als productes que arriben al nostre plat? Una manera de fer-ho, que no l'única, és comptar amb un hortet propi. Tal com descobrirem en aquesta monografia, recull de la secció de Josep Roselló i Oltra a la revista Mètode entre 2011 i 2022, n'hi ha prou amb uns metres de terra -o fins i tot amb uns cossiols al balcó- per a practicar una agricultura de qualitat i ajustada a les nostres necessitats. Aquesta guia servirà d'acompanyament per a iniciar-se en el món de l'hort casolà. Una activitat apassionant que té nombrosos beneficis, individuals i col·lectius, i que ens apropa de nou al medi que ens envolta i als cicles naturals que marquen el seu esdevenir i, per tant, el nostre.Actualmente, buena parte de la población permanece completamente ajena al proceso de producción de alimentos. La agroindustria funciona de acuerdo con dinámicas que alejan cada vez más a la ciudadanía del origen de los alimentos que consume, una distancia que no solo es física, sino que a menudo es también conceptual. Los saberes tradicionales sobre cómo cultivar alimentos básicos para la subsistencia van perdiéndose, a la vez que se homogeneizan las variedades que podemos encontrar en los mercados, así como las culturas gastronómicas. ¿Podemos recuperar de alguna manera la soberanía en cuanto a los productos que llegan a nuestro plato? Una manera de hacerlo, que no la única, es contar con un huerto propio. Tal como descubriremos en esta monografía, recopilación de los textos de la sección de Josep Roselló i Oltra en la revista Mètode entre 2011 y 2022, basta con unos metros de tierra -o incluso con unas macetas en el balcón- para practicar una agricultura de calidad y ajustada a nuestras necesidades. Esta guía servirá de acompañamiento para iniciarse en el mundo del huerto casero. Una actividad apasionante que tiene numerosos beneficios, individuales y colectivos, y que nos acerca de nuevo al medio que nos rodea y a los ciclos naturales que marcan su devenir y, por lo tanto, el nuestro.