Fitxa del llibre
×
Asexual Masculinities in U.S. Post-Millennial Media: The Big Bang Theory and Dexter
Editor:
Universitat de les Illes Balears
Col·lecció:
Estudis Anglesos
Termini de lliurament estimat:
24-72h
Sinopsi
Asexual Masculinities in U.S. Post-Millennial Media: The Big Bang Theory and Dexter. Malgrat la creixent visibilitat de l'asexualitat - generalment definida com a falta d'atracció sexual - en el segle XXI, el discurs científic contemporani ha ignorat majoritàriament les potencials diferències de gènere en les experiències asexuals. De la mateixa manera, pocs estudis s'han centrat en la representació de persones asexuals en els mitjans de comunicació. No obstant això, ja que es tracta d'una de les poques identitats sexuals que han anat prenent forma gairebé de manera exclusiva a través de l'experiència en línia i mediàtica, l'asexualitat ofereix un terreny únic per a qüestionar com es formen les identitats humanes partint de la seva performance de la sexualitat, o de la seva absència.
Aquest llibre guia al públic lector a través de consideracions científiques i populars de l'asexualitat, així com a través dels exemples més significatius de la representació asexual en els mitjans de comunicació estatunidencs, amb l'objectiu de proporcionar pilars sòlids per a l'estudi d'aquesta identitat ignorada. La segona part del llibre explora els exemples de Sheldon Cooper, de The Big Bang Theory (2007-2019), i de Dexter Morgan, de Dexter (2006-2013), analitzant com aquests personatges masculins potencialment asexuals gestionen les seves masculinitats i empren característiques i comportaments masculins en els seus processos de formació de la identitat.A pesar de la creciente visibilidad de la asexualidad - generalmente definida como falta de atracción sexual - en el siglo XXI, el discurso científico contemporáneo ha ignorado mayoritariamente las potenciales diferencias de género en las experiencias asexuales. De la misma manera, pocos estudios se han centrado en la representación de personas asexuales en los medios de comunicación. Sin embargo, ya que se trata de una de las pocas identidades sexuales que han ido tomando forma casi de manera exclusiva a través de la experiencia online y mediática, la asexualidad ofrece un terreno único para cuestionar cómo se forman las identidades humanas a partir de su performance de la sexualidad, o de su ausencia.
Este libro guía al público lector a través de consideraciones científicas y populares de la asexualidad, así como a través de los ejemplos más significativos de la representación asexual en los medios de comunicación estadounidenses, con el objetivo de proporcionar pilares sólidos para el estudio de esta identidad ignorada. La segunda parte del libro explora los ejemplos de Sheldon Cooper, de The Big Bang Theory (2007-2019), y Dexter Morgan, de Dexter (2006-2013), analizando cómo estos personajes masculinos potencialmente asexuales gestionan sus masculinidades y emplean características y comportamientos masculinos en sus procesos de formación de la identidad.Despite the rising visibility of asexuality - generally defined as a lack of sexual attraction - in the twenty-first century, contemporary scientific discourse has largely ignored the potential gendered differences in asexual experiences. Similarly, few studies have discussed the portrayal of asexuals in the media. However, as one of the very few sexual identities which have been shaped almost solely by online and media experience, asexuality offers unique grounds for questioning how human identities are shaped by the performance of sexuality, or lack thereof.
This book guides the reader through scientific and popular considerations of asexuality as well as the most significant instances of asexual representation in U.S. media in order to provide solid cornerstones for the study of this overlooked identity. On the examples of Sheldon Cooper from The Big Bang Theory (2007-2019) and Dexter Morgan from Dexter (2006-2013), the second part of this book analyzes how these potentially asexual male characters navigate their masculinities, and how they employ traditionally masculine traits and behaviors in their identity formation processes.