Fitxa del llibre
×
La ciència a taula
Autor/a:
Fernando Sapiña Navarro
Editor:
Universitat de València
Col·lecció:
Mètode Valencià
Termini de lliurament estimat:
24-72h
Dades de l'article
Matèria:
Divulgación científica
Sinopsi
'La ciència a taula' és el dècim volum de la col lecció de llibres de divulgació "Monografies Mètode". Durant més de deu anys, el químic i divulgador Fernando Sapiña va publicar puntualment la secció sobre ciència i gastronomia en la revista 'Mètode', sota el títol de "La ciència a taula". El present volum recull 42 d'aquests articles, que tracten sobre els principis físics i químics dels aliments i de les seues elaboracions, tots acompanyats d'una recepta culinària. Uns textos que, a més de transmetre la seua passió per la cuina i la gastronomia, es poden llegir de manera independent, o bé descobrint els subtils fils que existeixen entre ells a través de la textura, el color, el sabor, l'olor o les transformacions culinàries dels aliments. Un llibre, en definitiva, per a descobrir la cuina i la seua ciència. 'La ciència a taula' ha comptat amb la col laboració de l'artista Teresa Tomás, qui, a través del seu laboratori "Palomita de maíz", ha experimentat en projectes en els quals la gastronomia s'hibrida amb la seua obra.'La ciència a taula' es el décimo volumen de la colección de libros de divulgación "Monografies Mètode". Durante más de diez años, el químico y divulgador Fernando Sapiña publicó puntualmente la sección sobre ciencia y gastronomía en la revista 'Mètode', bajo el título de «La ciencia en la mesa». El presente volumen recoge 42 de estos artículos, que tratan sobre los principios físicos y químicos de los alimentos y de sus elaboraciones, todos acompañados de una receta culinaria. Unos textos que, además de transmitir su pasión por la cocina y la gastronomía, se pueden leer de manera independiente o descubriendo los sutiles hilos que existen entre ellos a través de la textura, el color, el sabor, el olor o las transformaciones culinarias de los alimentos. Un libro, en definitiva, para descubrir la cocina y su ciencia. 'La ciència a taula' ha contado con la colaboración de la artista Teresa Tomás, quien, a través de su laboratorio "Palomita de maíz", ha experimentado en proyectos en los que la gastronomía se hibrida con su obra.
Matèria:
Divulgación científica